Textiel bedrukken goed voor vele dingen

Veel bedrijven lopen tegenwoordig rond in hun eigen werkkleding. Zo staat hier bijvoorbeeld het logo van het bedrijf op, en is de kleding in de kleuren van het bedrijf. Dit heeft natuurlijk zo zijn voor en nadelen. De voordelen van bedrijfskleding zijn natuurlijk heel simpel. Het staat professioneel op de werkvloer, en is het ook een klein stukje reclame wat letterlijk en figuurlijk op de werkvloer loopt. Het nadeel hiervan is, is dat bedruk bedrijven niet echt meer bedrukken op kleding die aangeleverd wordt door bedrijven. Zo kunnen bedrijven meestal maar kiezen uit een paar soorten kledingstukken, soorten kledingstukken en stoffen die door het bedruk bedrijf worden aangeboden. Hierdoor is de term textiel bedrukken niet meer echt van toepassing. 

 

Veel andere bedrijven

Gelukkig is er nog het tegenovergestelde van wat er net vermeld is. Op het moment zijn er nog veel bedrijven die echt textiel bedrukken. Een voorbeeld van een bedrijf zoals deze is PrintMore Nederland. Bij deze bedrijven kan je dus zelf aankomen met bepaalde soorten kledingstukken, stoffen, etc. en zal er nooit een kledingstuk of stof worden afgewezen. Het enige probleem hiermee, is omdat natuurlijk alles mogelijk is, alles ook een andere prijs bevat. Hierdoor is er nooit een vaste prijs voor de verschillende stoffen of bedrukkingen.

 

Voor of nadelen van het bedrukken van textiel

Het is natuurlijk handig om te weten wat voor soort textielbedrijven er zijn. Maar uiteindelijk gaat het erom waarom je nou je textiel zou laten bedrukken. Zoals is in het begin is vermeld, is het voor bedrijven op veel vlakken ideaal om kleding te laten bedrukken. Maar waarom is het voor een individuele handig? Zitten er nadelen aan? Dit kunnen we het beste beschrijven in een voor en nadelen opsomming. 

De voordelen:

  • ALs je textiel gaat drukken, is het ontwerp geheel aan jou. De opdruk kan je maken zoals je wilt en heb kan je op dit gebied alles zelf bepalen
  • Bedrukkingen hebben geen vast formaat. Een bedrukking kan echt elke afmetingen bevatten, zolang het maar op het kledingstuk past.

De nadelen:

  • Als er niet op de juiste manier wordt gewassen, dus bijvoorbeeld op verkeerde temperatuur, kan het logo vervagen.
  • Door de bedrukking kunnen kleuren niet er helemaal uitkomen zoals verwacht. Dit geldt ook voor de ontwerpen die er niet geheel mooi uit kunnen komen door het bedrukking proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.