De wereld van zorgbeveiliging

Er is veel vraag en dan ook een grote markt rondom beveiliging in de zorg. Wanneer je namelijk een zorginstelling hebt waar operaties worden gedaan zoals een ziekenhuis kan je je misschien wel voorstellen dat hier erg veel dure apparatuur, medicijnen maar ook gevoelige informatie in medische dossiers bevinden. Dit mag natuurlijk niet gestolen worden. In een ziekenhuis is vaak nog wel 24/7 personeel aanwezig maar ook 24/7 zorgbeveiliging die in het geval van een verdachte situatie kan optreden en eventueel ook handelen. Er zijn ook bepaalde zorginstellingen waarbij de mensen die in een instelling zitten niet weg mogen gaan, wanneer iemand medisch niet gezond is verklaard of bijvoorbeeld in een bepaald tehuis zit voor een psychische of fysiek aandoening kan het zijn dat de patiënt hier niet meer wil zijn en dus weg wil gaan. Ook in dit soort gevallen kan beveiliging worden ingeschakeld, wanneer iemand namelijk psychisch niet goed is kan dit ook een gevaar zijn voor de samenleving. Het is dan ook erg belangrijk dat de beveiliging in dit soort klinieken erg goed geregeld is, je zou dan ook veel camera’s poorten en beveiligers rond zien lopen in dit soort huizen/klinieken of instellingen. 

 

Assisteren 

Naast beveiliging speelt zorgbeveiliging vaak ook een rol in het assisteren en helpen in de zorginstelling. Een beveiliger in de zorgbeveiliging zou dan ook vaak helpen met bijvoorbeeld het ontvangen van familieleden, werkzaamheden rondom hospitality maar ook het assisteren van de medewerkers met bijvoorbeeld papieren ergens heen brengen of andere taken. Een zorgbeveiliger is in de basis dan ook altijd opgeleid om bepaalde medisch handelingen te kunnen uitvoeren en mag dus ook in sommige vlakken helpen in het geval van nood of wanneer het erg druk is. Zo heb je naast beveiliging ook nog een soort van extra hulp bij de hand. Veel beveiligers zijn dan ook EHBO opgeleid. 

 

Brede wereld 

De wereld rondom zorgbeveiliging is zoals je misschien wel hebt gemerkt erg breed en divers, er gaat erg veel rond in deze wereld en er gebeurt veel. Veel beveiligers vinden dit dan ook een leuke tak om in te werken aangezien er altijd werk is in de zorg en je veel verschillende en vaak dankbare taken kunt verrichten. Wil jij hier nou meer over weten of wil je graag een zorgbeveiliger inhuren? Neem dan eens een kijkje bij een bedrijf zoals Vossec Security voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.