Algoritme en machine learning

Je hebt er misschien al eens van gehoord, de term Machine Learning Consulting. Bij Machine learning gaat het erom dat een machine bepaalde dingen aangeleerd krijgt. Het werkzame mechanisme hierachter zijn algoritmes die ervoor zorgen dat je de computer dingen kunt leren. Je kunt hierbij denken aan een computer die door middel van geavanceerde technologie bepaalde patronen herkent uit databestanden. Dit is het gebied waar je machine learning in jouw bedrijf kunt inzetten. Wil je weten hoe dit concept van toepassing is in jouw situatie? Wanneer je geïnteresseerd bent in machine learning kunnen consultants jouw advies geven over jouw plannen en hoe het jouw bedrijf verder helpt.

Bespaar geld met machine learning

Kunstmatige intelligentie inzetten kan jouw bedrijf talrijke voordelen bieden. De werkende kracht hierachter is dat met kunstmatige intelligentie het brein eigenlijk wordt nagebootst. Oftewel, een computer of robot krijgt cognitieve vaardigheden aangeleerd. Die kunnen je helpen om geld te besparen. Een Machine Learning Consulting traject kan je een stap op weg helpen om inzicht te verkrijgen in de voordelen van kunstmatige intelligentie voor jouw bedrijf. Om een concreter beeld te krijgen, kun je hieronder meer lezen over de inzet van kunstmatige intelligentie bij een horecaondernemer.

Voorbeeld van de inzet van kunstmatige intelligentie voor een bedrijf

 

Wanneer je een caf├ę of restaurant hebt kun je kunstmatige intelligentie gebruiken om bij te houden op welke dagen het druk is, welke evenementen extra klanten trekken en bij welke temperaturen je de meeste gasten ontvangt. Op basis van deze data kun je bepalen hoeveel mensen je die dag wilt inzetten, of je meer producten moet gaan inkopen etc. Op die manier bespaar je tijd omdat je niet meer handmatige handelingen hoeft uit te voeren of zie je nieuwe kansen voor jouw onderneming. Wanneer je weet dat de maandelijkse thema-avonden veel klanten trekken kun je hier op inspelen door deze avonden vaker te organiseren, bijvoorbeeld twee keer per maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.