Ouderenzorg in Terneuzen

ouderen

De gemiddelde Nederlander wordt steeds ouder. Hierdoor neemt de vraag naar ouderenzorg ook steeds meer toe. Bijvoorbeeld de ouderenzorg in Terneuzen. Wanneer men ouder wordt, kan het zijn dat de zelfredzaamheid afneemt. Dit kan komen als gevolg van een ziekte, maar ook gewoon als gevolg van de ouderdom. Het uitvoeren van de lichamelijke verzorging kan bijvoorbeeld steeds moeizamer gaan, maar ook kan het zijn dat mensen moeite hebben met het zelfstandig innemen van hun medicatie. Het kan dan ook vroeg of laat noodzakelijk zijn om professionele hulp in de ouderenzorg in te schakelen.

Hulp in de ouderenzorg

Als er gesproken wordt over hulp in de ouderenzorg in Terneuzen, kan er gesproken worden over allerlei uiteenlopende zaken. Er kan gesproken over de thuiszorg die ondersteuning biedt bij de algemene dagelijkse levensbehoeften. Er kan ook gesprokene over ondersteunende zorg zoals bijvoorbeeld een interieurverzorgster die uw woning schoonmaakt. Maar er kan ook gesproken worden over dagbesteding of een verzorgingstehuis. Veel ouderen hebben geen zinvolle dagbesteding meer waardoor mensen mogelijk kunnen vereenzamen. Ook kan het voorkomen dat een ouder wordend iemand kampt met dementie, maar nog wel thuis kan blijven wonen omdat hij of zij een mantelzorger heeft die hem of haar in de thuissituatie kan ondersteunen. Toch kan een vierentwintig uurs- ondersteuning en té zware opgaaf zijn voor de mantelzorger. Om mantelzorger te ontlasten kan het zijn dat persoon in kwestie meerdere dagdelen per week naar de dagbesteding gaat.

Dagbesteding voor ouderen

 

Dagbesteding voor ouderen kan allerlei functies hebben. Bijvoorbeeld het creëren van een zinvolle dag invulling, maar ook het ontlasten van de mantelzorger. Veel ouderen die verward raken hebben moeite met het dag en nacht ritme. Zo komt het dan ook regelmatig voor dat ouderen ’s nachts de straat op gaan omdat zij het besef van tijd kwijt zijn. Ook hiervoor kan dagbesteding een oplossing zijn, tenzij de oudere over een stevig netwerk beschikt. Wanneer dit namelijk niet geval is, zal zo’n verwarde oudere in veel gevallen opgenomen worden in een verzorgingstehuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.