Waarvoor kun je een vastgoed fotograaf inhuren?

vastgoed fotografie

Beschik jij over een super mooi pand en wil je dat op professionele wijze op de foto laten zetten? Dan is het een goed idee om een echte vastgoed fotograaf in te huren. Zo iemand is namelijk gespecialiseerd in het fotograferen van architectuur, en weet precies onder welke omstandigheden en vanuit welke hoeken jouw pand het mooiste overkomt. Een vastgoed fotograaf fotografeert namelijk enkel panden en bijzondere architectuur. Deze heeft dus heel veel ervaring met het fotograferen van panden, en weet precies waar hij op moet letten. Wat de reden ook is dat je mooie foto’s van een bedrijfspand nodig hebt, architectuurfotografie is echt een vak apart, en dus kun je daar het beste iemand voor inhuren.

Een vastgoed fotograaf voor makelaars en architecten

Mensen die relatief vaak gebruik maken van de diensten van een vastgoed fotograaf zijn natuurlijk makelaars en architecten. Voor hen is het heel belangrijk om over krachtige beelden van het betreffende pand te beschikken. Voor een makelaar is dat heel erg belangrijk omdat hij natuurlijk alle panden in zijn assortiment zo snel mogelijk en voor een zo hoog mogelijke prijs wil verkopen, en voor een architect is het heel erg belangrijk om alle panden die hij ontworpen heeft mooi op beeld te hebben. Dit is namelijk onderdeel van diens portfolio, en dat dient deels voor het vinden van nieuwe klanten. Een vastgoed fotograaf is dus vaak werkzaam voor zowel een architect als voor een makelaar, want beide beroepen hebben sterke beelden nodig van hun panden, hoe groot of hoe klein ook…

Een vastgoed fotograaf voor een reportage

Ben je een artikel aan het schrijven over een buurt? Ook dan kan een architectuurfotograaf iets voor je betekenen. Deze kan namelijk ook foto’s schieten van de buurt om zo een mooi totaalplaatje te laten zien van de sfeer die er hangt. Zijn werkveld is dus ruimer dan enkel het fotograferen van gebouwen. Zoek dus eens een goede architectuurfotograaf op en overleg over de mogelijkheden voor jouw reportage. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.