Rouwverwerking in Haarlem

rouwverwerking Haarlem

Het kan soms van toepassing zijn om op zoek te gaan naar rouwverwerking in Haarlem. Het kan bijvoorbeeld zijn daat je onlangs een dierbare bent verloren en hier moeilijk mee om kan gaan. Maar het kan ook zijn dat je een chronische lichamelijke ziekte hebt waardoor je aan een rolstoel gebonden bent en je hier niet mee om kan gaan. Daarnaast kan het ook zijn dat je miskraam hebt gehad en je dit niet goed kunt verwerken. Dit kunnen allemaal reden zijn om de hulp in te schakelen van een rouwcoach die gespecialiseerd is in rouwverwerking in Haarlem. Wel is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt voordat je een rouwcoach in gaat schakelen.

Hier moet je rekening mee houden

Rouwverwerking kan een langere periode met zich meebrengen. Je hebt een droevige gebeurtenis vaak niet al binnen een aantal weken verwerkt. Soms kan het wel langer dan een jaar duren voordat je zo’n gebeurtenis eenmaal een plekje hebt gegeven. Daarnaast bestaat rouwverwerking in Haarlem niet enkel uit praten. Tekenen, schilderen, boetseren, etc. kunnen ook onderdelen van rouwverwerking zijn. Daarnaast kan rouwverwerking ook samen plaats vinden. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat je samen met je partner een langere periode samen bezig zijn met rouwverwerking nadat jullie een miskraam hebben gehad. Tevens kent rouwverwerking geen vast patroon en zal dan ook voor iedereen anders zijn.

Voor iedereen anders

Veel mensen denken dat rouwverwerking voor iedereen hetzelfde is. Het komt dan ook regelmatig voor dat de een tegen de ander zegt; “ kom op, daar ben je nu toch wel overheen zeker? “ Dit kan voor diegene die nog in het rouwproces zit een nare confronterende opmerking zijn. De rouwcoach die gespecialiseerd is in rouwverwerking in Haarlem zal je dan ook duidelijk maken dat iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Er is namelijk geen goed of slecht ten aanzien van rouwverwerking. De een verwerkt droevige gebeurtenissen nu eenmaal sneller dan de ander. En daarbij is ook elke droevige gebeurtenis anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published.