BHV cursus

BHV cursus

Een BHV cursus is een cursus die veel medewerkers van allerlei verschillende bedrijven jaarlijks volgen. Dit om eerste hulp bij ongelukken te verlenen wanneer er zich een noodsituatie voordoet, of om kleine brandjes te leren blussen. Ook bij het ontruimen van gebouwen komen vaak Bhv’ers om de hoek kijken. Zij zorgen er vaak voor dat de medewerkers of cliënten van een gebouw op een juiste wijze naar buiten worden geleid op het moment dat er bijvoorbeeld een brand uitbreekt in een gebouw. Een BHV cursus is dan ook een cursus die voor diverse doeleinden van belang kan zijn.

Een BHV cursus volgen

Het is verplicht voor iedere bedrijfshulpverlener om een BHV cursus te volgen. Een BHV cursus is niet alleen voor belang voor de ondersteuning en begeleiding in noodsituaties voor anderen, maar ook zeker voor de bedrijfshulpverlener zelf. Zo’n BHV cursus geeft de bedrijfshulpverlener vaak zelfvertrouwen zodat hij of zij ook daadwerkelijk in staat is om te handelen tijdens noodsituaties. Het is dan ook belangrijk dat bedrijfshulpverleners initiatief durven te nemen op het moment dat er zich een noodsituatie voordoet op de werkvloer. Werknemers zonder BHV cursus zullen namelijk afgaan op de aanwijzingen en adviezen van de bedrijfshulpverleners. Nadat je een BHV cursus met goed gevolg hebt afgerond, krijg je hiervan een certificaat. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat niet iedere BHV cursus hetzelfde is.

Verschillende BHV cursussen

Er zijn verschillende soorten BHV cursussen die je als bedrijfshulpverlener kunt volgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zo’n cursus online te volgen waarin je les krijg door middel van videomateriaal.  Daarnaast is het mogelijk om een BHV cursus op maat te volgen. Wanneer je hiervoor kiest wordt er besproken welke onderwerpen het beste besproken kunnen worden en hoe vaak deze onderwerpen per jaar herhaald dienen te worden. Bij zo’n cursus op maat wordt er gekeken naar het bedrijf en de arbeidsomstandigheden. Een BHV cursus voor de chemische industrie kan er bijvoorbeeld heel anders uitzien dan een BHV cursus die wordt gegeven aan bedrijfshulpverleners in een zorginstelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.