Hoe maak je gezonde babyvoeding zelf?

baby voeding

Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je kindje, en dus elke dag gezonde babyvoeding bereiden. Maar hoe doe je dat nu? Veel ouders vinden het lastig om elke dag verse hapjes te maken, want het vergt best veel tijd. Je moet alle groenten inkopen, snijden en pureren, en dan ook nog zorgen dat je het lekker (en vooral mild!) kruidt zodat je kindje het lekker vindt. Dit is echt stukken moeilijker dan het lijkt, vandaar dat er steeds meer ouders online gezonde babyvoeding bestellen. Online vindt je namelijk diverse aanbieders van verse groentehapjes die direct na bereiding worden bezorgd, waar je ze in de vriezer kunt bewaren. Het grote voordeel aan deze manier van groentehapjes inkopen is dat er geen conserveringsmiddelen nodig zijn om ze te maken, doordat ze in de vriezer bewaard worden. 

Gezonde babyvoeding is vrij van toevoegingen

Iedereen weet dat het het beste is om babyhapjes te bereiden met veel groenten erin, maar wist je dat je ze ook het beste zonder toevoegingen als zout en conserveringsmiddelen kunt maken/kopen? Het spijsverteringssysteem van baby’s en peuters is namelijk nog niet optimaal, en dus nog niet bestand tegen dit soort toevoegingen. De beste, gezonde babyvoeding is dus 100% natuurlijk en bevat geen chemische smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Hier reageren baby’s en peuters vaak het beste op, zeker de kindjes die kampen met spijsverteringsklachten. 

Babyhapjes: Hoe verser hoe beter

Natuurlijk kun je ook gewoon gezonde babyvoeding in de supermarkt kopen. Het grote verschil echter met de hapjes die je online kunt bestellen en die thuis worden bezorgd is dat deze veel verser zijn. Hoe langer een groentehapje in een potje zit, hoe lager de voedingswaarde wordt. Als je dus wilt dat je kindje de voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen zo efficiënt mogelijk opneemt dan doe je er goed aan te kiezen voor een producent die de hapjes super vers bij je thuis aflevert. Eenmaal daar kun je ze in de vriezer gooien, waar je dus altijd kant en klare maaltijden hebt liggen, handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.