Hoe herken je een goed hondenpension?

Hondenpension

Wanneer je tijdelijk niet voor je hond(en) kun je met je viervoeter naar een hondenpension. Zoek je naar geschikte opvang voor je hond maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? Kortom, hoe herken je een goed hondenpensioen?

Niet iedereen kan hondenpension openen?

Niet iedereen kan een hondenpension openen. Als beheerder ben je verplicht in het bezit van een vakbekwaamheidsattest. Dat betekent dat je voldoet aan de wettelijke eisen die de overheid stelt in de “Fokkerswet”. Daarin staan de voorwaarden voor huisvesting en zorg en de manier van bedrijfsvoering. Betrouwbare hondenpensions zijn lid van de branchevereniging Dibevo. Zowel de Landelijke Dienst Dierenbescherming en Inspectie (LID) en NVWA verantwoordelijk voor het toezicht en de keuring van hondenpensions.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn heeft de hoogste prioriteit. Een gezonde en aangepaste hondenvoeding staat daarbij centraal. Honden krijgen dagelijks de juiste hoeveelheid voeding en hebben constant toegang tot vers drinkwater.

Verblijf

Je hond beschikt over een ruim, overdekt en schoon verblijf. Een aangename buiten- en binnentemperatuur, voldoende daglicht en een speelweide ligplaats zijn even belangrijk. Soms moeten honden een kooi delen. Houd je hond van het gezelschap van andere honden? Honden zijn sociale dieren, maar dit betekent niet dat je ze altijd bij elkaar kunt zetten. Voor de ene hond is dat een feestje, voor de andere een kwelling. Daarom is het belangrijk dat honden tijdens hun verblijf bij andere honden kunnen, eventueel onder toezicht. Is er een sportveld en heeft de hond genoeg tijd om dagelijks buiten de kennel te socializen en te spelen? Heeft je hond het daar moeilijk mee? Dan is de hondenschool een alternatief.

Gezondheid en stress

Hondenpensions beschikken over veilige verblijven zodat de dieren zich niet kunnen kwetsen. Bij ziekte of kwetsuren krijgt je hond onmiddellijk de juiste medische verzorging. Een goed hondenpension zorgt voor voldoende afwisseling om stress tot een strikt minimum te beperken. Woon je in Limburg en zoek je tijdelijk een goede opvang voor je hond? Dan kun je altijd terecht bij Hondenpension Limburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.