Gebruik maken van gratis online opslag

online opslag

Tegenwoordig is de meerderheid van de mensen veel en vaak online. Steeds vaker hebben we bestanden die we graag willen bewaren, zoals foto’s van je oude telefoon en documenten die niet verloren mogen gaan. Zodra je veel opgeslagen hebt op je computer kan het zijn dat je schijf een keer vol raakt, wat natuurlijk niet gek is. Als het zover is wordt het misschien tijd om eens te kijken naar een manier om je bestanden op te slaan bij een gratis online opslag.

Zakelijk en privé

Mocht je nou een eigen onderneming hebben, een wat groter bedrijf of gewoon je privébestanden willen opslaan, bij een online clouddienst kun je al je bestanden opslaan. Het handige aan een online opslag is dat je makkelijk bij je bestanden kun en je geen gedoe hebt met een externe harde schijf. Zo hoef je dus ook niet elke keer je harde schijf en dat kabeltje te zoeken.

Online back-up

Als je gebruik maakt van zo’n opslag kun je gemakkelijk een online back-up maken van jouw bestanden. Zo kun je heel makkelijk via het portaal van de opslag aanvinken van welke mappen op jouw computer jij graag een back-up wil maken. Voordat je je aansluit bij een partij waar je je bestanden op gaat slaan, is het altijd handig om te weten hoeveel opslag je ongeveer nodig hebt, zodat je de opslagcapaciteit daarop aan kan passen.

De veiligheid van een online opslag

Als je je bestanden bij een externe partij opslaat is er natuurlijk één ding waar je zeker over wil zijn, en dat is dat je bestanden veilig zijn. Je wil natuurlijk niet de kans lopen dat je bestanden in andermans handen komen. Daarom is het belangrijk om te kijken of het bedrijf bezig is met het waarborgen van jouw privacy, dit staat vaak op de website van de online opslag. Het geeft natuurlijk een stukje veiligheid als je je hierover niet druk hoeft te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.