De flexchair training verbetert de houding van ruiters? 

Flexchair training

De Flexchair is een uitstekend hulpmiddel voor het verbeteren van stabiliteits-, houdings- en bewegingsproblemen van bekken, onderrug, nek en bovenrug bij paardensporters. Bij deze training wordt de Flexchair ingezet. Dit is een kruk die op twee niveaus driedimensionaal kan worden verplaatst. De Flexchair is verbonden met een sensor. Die laat zien hoe je beweegt en hoe de drukverdeling van het bekken naar het zadel verloopt. Voordat je oefent met de flexchair, doen je eerst een houdingscontrole. Dat is nodig voor het bepalen van je houding. Een slechte houding kan het rijden belemmeren.

De werking van de flexchair

De flexchair is eigenlijk een kruk met 2 verschillende 3D bewegingsmechanismen. Als ruiter bepaal je je evenwicht terwijl je op die kruk zit. Onder de kruk zit een sensor die het maximale gewicht en al je bewegingen registreert. De sensor is verbonden met het scherm, zodat je zelf ziet hoe je beweegt. Je bestuurt de sensor door beweging van het bovenlichaam.

Verbetering

Flexchair training maakt je niet alleen bewust van je eigen bewegingen en van je onbewuste bewegingen. Controleer via de sensor op het zadel je persoonlijke meet- en trainingsgegevens als berijder en leg deze vast in de database. Op basis van de evaluatie van deze gegevens wordt een persoonlijk onderzoeks- en oefenplan voor je spieren opgesteld. De therapeut adviseert en begeleidt ruiters bij gerichte trainingsprogramma’s voor interne spieren.

De voordelen van Flexchair training

Dankzij deze flexchair training neemt je lichaamsbewustzijn toe. Het optimaliseert je rijhouding en verbetert je rijcomfort als ruiter. Als ruiter is het belangrijk om tijdens de Flexchair training begeleiding te krijgen van een professionele Flexchair  trainer of fysiotherapeut. Zij zijn gespecialiseerd in het analyseren van je bewegingen en het identificeren en corrigeren van mogelijke bewegingsproblemen. Flex trainingen zijn net zo goed voor het paars als voor de ruiter. Paarden kampen vaak met bewegingsproblemen als gevolg van een slechte houding van de ruiter. Flexchair werkt ontspannend, zowel voor de ruiter als zijn paard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.